Известие

Collapse
No announcement yet.

СтартерЪТ върти когато си поиска

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• СтартерЪТ върти когато си поиска

СтартерЪТ върти когато си поиска и ми писна да я паля с бутане,даже оня ден я бутах и в Гърция,излагаме се пред комшиите!Въпроса ми е къде да търся проблема в ,и трудно ли се сваля стартера за да му направя профилактика на четките и втулките,като го гледам от горе доста е наврян.Има и възможност замасяването на двигателаот купето да не прави хубав контакт,/някои знае ли къде е самото замасяване на двигателя към купето
    Алфа Ромео 156 1.8 TS
    Last edited by търтей; d.m.y г., 00:26.
    Мързелът, е интерсено нещо,неможеш да спреш да си починеш!

взимаш едно чукче и когато неще,за да не буташ - удряш лекичко по стартера,да отлепят четките .... иначе си е за ремонт ........
    Alfa156 Against All

Comment

Акумулатора на каква възраст е? И от сухите ли е?
      sigpic Alfasud/156 1.8ex
      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

погледни си тоците,може и от там да идва проблемацията
        Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Изобщо, колега, първо вземи обясни какви са симптомите, щото стартер може да дава около 15, които се сещам на първо четене, пък след това може и акъл да получиш.
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
            взимаш едно чукче и когато неще,за да не буташ - удряш лекичко по стартера,да отлепят четките .... иначе си е за ремонт ........
            пробвай с чукчето

Comment

Първо - може да е от контакта на ключа (случва се)
              Второ - сваляш стартера и го почистваш, това си е най-често най-доброто нещо
              Трето - носиш го на майстор, ако сам не можеш
              и накрая, в най-лошия случай - нов

Comment

Първоначално публикувано от bluesolei Покажи съобщение
                СтартерЪТ върти когато си поиска и ми писна да я паля с бутане,даже оня ден я бутах и в Гърция,излагаме се пред комшиите!Въпроса ми е къде да търся проблема в ,и трудно ли се сваля стартера за да му направя профилактика на четките и втулките,като го гледам от горе доста е наврян.Има и възможност замасяването на двигателаот купето да не прави хубав контакт,/някои знае ли къде е самото замасяване на двигателя към купето
                Алфа Ромео 156 1.8 TS
                Миналото лято и моят въртеше когато си поискаше вкарах я в бокса и се оказаха втулки. Смених ги и работата заспа. А стартера наистина е на кофти място. Не знам при теб какви са симптомите за да предположа какво може да е
                Alfa 156 1,6 TS ex
                Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
                Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Мерси за интереса по темата,днес отново не искаше да запали и реших да пробвам дали проблема не е от масата към стартера,подадох директно 12 волта към блока, и след искрата колата започна да пали,мисля че проблема е от масата!Може да се подаде директно минус към двигателя но по добрият вариант е да се почистят клемите които провеждат минуса!
                  Мързелът, е интерсено нещо,неможеш да спреш да си починеш!

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                    Изобщо, колега, първо вземи обясни какви са симптомите, щото стартер може да дава около 15, които се сещам на първо четене, пък след това може и акъл да получиш.
                    Какво е това "стартер може да дава около 15"???
                    Стартер не дава нищо модератореееее! Той само консумира яко! Пак се цепиш неподготвен

Comment

Първоначално публикувано от bluesolei Покажи съобщение
                      Мерси за интереса по темата,днес отново не искаше да запали и реших да пробвам дали проблема не е от масата към стартера,подадох директно 12 волта към блока, и след искрата колата започна да пали,мисля че проблема е от масата!Може да се подаде директно минус към двигателя но по добрият вариант е да се почистят клемите които провеждат минуса!
                      Ако нямаш добър минус м/у корпуса на двигателя и шасито, то и зареждането на акумулатора няма да е истинско. Оправи го

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
                        Какво е това "стартер може да дава около 15"???
                        Стартер не дава нищо модератореееее! Той само консумира яко! Пак се цепиш неподготвен
                        Ако целта е да се заяждаме- възможности дал господ. 15 симптома страннико!!!!
                        Да попитам ли на свой ред какво значи истинско и неистинско зареждане?
                        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                        sprint tropheo
                        155/1.8
                        156/2.0 Selespeed

Comment

Working...
                        X